Z času na čas sa stretneme s telefonátmi, kedy nás kontaktujú priamo majitelia psíka či mačičky. Dôvody sú rôzne – zlá životná situácia, úmrtie majiteľa, sťahovanie či alergia. Jedným z takýchto prípadov je aj psík menom Bady, ktorý sa ku nám dostal po naliehavých prosbách majiteľov. Musíme však podotknúť, že Bady si na miesto u nás v centre počkal rovnako, ako každý iný psík, keď nemáme miesto ani podmienky na nový príjem (na svoje miesto čakal 6 týždňov). 4 roky žil so svojimi pánmi na záhrade pri domčeku, bolo o neho výborne postarané. Pán však umrel a pani sa tým pádom zmenila životná situácia, z domu sa sťahovala do bytu, kde Bady nemohol ísť s ňou. Niekoľko týždňov sme riešili, kde by sme Badyho umiestnili, keďže sa jednalo o nekastrovaného samca. Až sa nám podarilo adoptovať zopár chlpáčov, a Badyho sme teda mohli prijať. Keď píšeme popisy ku našim chlpáčom, sme maximálne úprimní a snažíme sa do posledného detailu popísať povahu psíčka, nezabudnúť na žiadnu podstatnú informáciu. V adopčnom procese s rodinami telefonujeme a dopodrobna preberáme povahu psíka, jeho prípadné muchy a podobne. V prípade Badyho nepôjde o žiadnu výnimku, a tak sa pokúsime čo najlepšie opísať jeho povahu, správanie. – V pôvodnej rodine bol jedináčik – v novej to nie je podmienkou, no v žiadnom prípade ho neodporúčame ku samcom – v ich prítomnosti je dominantný. Fenky nie sú absolútne problém, v novej rodinke tak môže byť psia parťáčka. – S mačičkami Bady nie je odskúšaný. V prípade, že bude mať budúca rodinka doma mačky, vyskúšame ho s nimi – Deti pre Badyho nepredstavujú problém, no je potrebné, aby boli vyššieho veku (6+) a ovládali aspoň základné pravidlá v chovaní sa ku psíkovi. – Bady je bígel. Má svoj vlastný rozum, svoje nálady, povahu. Je potrebné, aby nový majiteľ mal minimálne základné znalosti o tomto plemene, a nevyberal len podľa vzhľadu. – Bady potrebuje čas na to, aby si zvykol na nových ľudí, nové prostredie. – Nový majiteľ sa Badymu bude musieť venovať. Bude potrebovať výchovu, keďže pôvodní majitelia jej nevenovali dostatočný čas. Nechceme tým však povedať, že Bady je nevychovaný, jednoducho len bude potrebovať základný výcvik poslušnosti, aby si oprášil staré vedomosti, a nadobudol nové. Adopciou Badyho si však do života prinesiete skvelého parťáka na výlety, túry či prechádzky, ale taktiež aj na večerné sledovanie telky. K ľuďom je priateľský, rád sa pomojká, no samozrejme, netreba stále zabúdať, že ide o psíka plemena bígel. 😃

Dátum narodenia: 1.6.2019

Váha:15kg

Dátum príjmu: 16.5.2023

🏡 Domov si hľadá pri domčeku so záhradou s prístupom dnu.

🏡 Odporúčame skôr ako jedináčika alebo ku fenke. K samcom nie je vôbec vhodný.

❤️ Zbožňuje človeka a mojkanie sa s ním, je to kľuďas, no nepohŕdne prechádzkami v prírode, je však potrebné mu dať dostatok času aby si zvykol ako na človeka tak na prostredie.

💊 Podstúpil odčervenia, odblšenie, mnoho vyšetrení. Taktiež podstúpil čipovanie, očkovania a kastráciu. Je zdravý ako rybička a teda pripravený na adopciu.

👤 K deťom je vhodný, no musia byť staršie a ovládať pravidla správania sa k psíkom.

👤Vyžaduje sa človek, ktorý pochopí jeho minulosť, kedy musel z vážnych rodinných dôvodov opustiť svoju rodinu. Potrebuje svoj čas a jemnejšiu manipuláciu, aby si na novu rodinu zvykol, keďže mu zmeny nerobia práve najlepšie.

🐾 S fenkami vychádza úplne bezproblémovo, avšak pri psíkoch je dominantnej povahy.

🐾Pri mačkách nie je odskúšaný.

Ak sa vám náš Bady páči, vyplňte adopčný formulár: https://ozvlabky.sk/adopcny-formular/

Do vhodnej rodinky vieme Badyho priblížiť v rámci SR a ČR. 😊🐾