Nie je tomu ani tak dávno, kedy sme po naliehavých, týždne trvajúcich prosbách dokázali vziať do našej opatery dve odrastené šteniatka od bezdomovcov. Obaja súrodenci k nám prišli na smrť vystrašení a naozaj sme pri nich museli začínať doslova od piky. Chlapci sa báli dotykov, misky s jedlom či čistou vodou a dokonca aj nášho hlasu. Nechceme si predstaviť, čím si prešli, kým sa k nám dostali, ale museli to byť muky. V priebehu 24 hodín zničili v panickom ataku celý vnútorný koterec a jeho vybavenie (rozumej: zničili misky, ležadlá a vytrhali komplet cele nové linoleum). Trvalo dlhé dni, aby chlapci pochopili, že my nie sme hrozba, sme tí, ktorí nakŕmia, ošetria, pohladia. Dnes je už všetko omnoho lepšie a za tie 3 mesiace, čo sú obaja chlapci v našej opatere, robia každým dňom lepšie a lepšie pokroky napred. Tešia sa, keď vidia človeka, sami utekajú na svoje miesto pri zatváraní a čakajú na svoju misku s jedlom, naučili sa s nami hrať, ich sebavedomie vzrástlo a vidieť na nich chuť sa učiť novým veciam. Obaja sú citlivými dušami, ktoré si nesú za sebou veľkú ranu bičom, no napriek všetkému zlému sú úžasnej a priateľskej povahy. Preto pre Taga hľadáme človeka, ktorý je taktiež niekde v kútiku svojho vnútra citlivou dušičkou a chce do svojich rúk zveriť osud jedného predtým škaredo týraného psíka. Verte či nie, správnou prácou a pozitívnym prístupom môžete mať doma parťáka nielen na celý život, ale aj chlpatého anjela, ktorého vám nie jeden človek bude závidieť.

Odhadovaný dátum narodenia: 1.9.2022

Výška: 48cm

Váha: cca 15-17kg

Odhadovaná váha v dospelosti: cca do 23kg

Dátum príjmu: 6.2.2023

Pohlavie: Samec

🏡 Domov si hľadá v byte alebo najlepšie na záhrade pri domčeku s prístupom dnu (takýto domov preferujeme).

❤️ Je to typické šteniatko, teší sa z ľudí a ich prítomnosti (hlavne keď máte piškóty, kopu piškótok). 🚑 Podstúpil odčervenia, odblšenie, veterinárne prehliadky, čipovanie a očkovanie s besnotou.

👦🏼 Keďže sa jedná o šteniatko, nemá problém s nikým. Domov si hľadá pokojne aj ku deťom, ale musia byť väčšie(13 a viac rokov) a ovládať pravidlá správania sa ku psíkom.

🐾 Je nami pomaly socializovaný so psíkmi. Vychádza so psíkmi stredného vzrastu či sučkami, s takými to je celkom bez problémov. Pri samcoch však občas vystrčí rôžky a ukazuje kto je tu pánom výbehu. Keďže sa jedná o odrastené štendo, s mačičkami nepredpokladáme žiaden problém.

🐾 Ako všetci vieme, priniesť si so sebou domov šteniatko nesie aj dávku trpezlivosti, času a pochopenia. Prečo? Je asi úplne jedno, odkiaľ štendo pochádza. Štartovaciu čiaru má každé šteniatko rovnakú. Je potrebné naučiť ho hygienickým návykom, trenovať alebo len doladiť chôdzu na vodítku a predovšetkým ho socializovať na každom kroku. Občas sa to zdá ako nekonečná cesta, ale ako každá cesta, aj táto ma svoj koniec, na ktorom nás čaká zaslúžené ovocie a to šikovný člen rodinky, od ktorého už viete, čo máte očakávať, ovláda to, čo ho naučíte a už si len užívate dni plné šalenia, mojkania, prechádzok a oddanosti chlpáča, pre ktorého ste vďaka miestu u vás doma láskou na celý život.

🐾 Nový majiteľ musí byť taktiež pripravený a vedomý si toho, že si psíka berie z predtým nevyhovujúcich podmienok a z útulku, čo znamená, že psíka treba na mnoho veci naučiť a socializovať ho. Musí si zvyknúť ako na ľudí, tak na nové miesta ruch prípadného mesta či na iné.

📌 Podmienkou adopcie je kastrácia.

Ak sa vám náš Tack páči, vyplňte adopčný formulár https://ozvlabky.sk/adopcny-formular/.

Do vhodnej rodinky vieme Tacka priblížiť v rámci SR a ČR. 😊❤️